lauantai 1. joulukuuta 2012

LOA-testailua ja pennun tuoksua

Karvahaalareista ja jalostukseen käyttämistäni koirista kävi ensimmäinen satsi LOA (late onset ataxia) testissä toissa viikolla ja tällä viikolla saimme jo tulokset. Lista suomessa testatuista koirista ja tietoa sairaudesta löydät täältä. Omien koirieni kohdalla ei yllätyksiä tullut juuri vastaan testissä ja yksi joka ei tuolla listalla näy on Karvahaalarin Ying-Yang, joka todettiin kantajaksi. Onneksi meillä on nyt testi tähänkin sairauteen ja kantajiakin voimme käyttää jalostukseen terveiden kanssa, jolloin jälkeläisten ei pitäisi suurella todennäköisyydellä sairastua tähän kyseiseen ataxian muotoon.
Ensimmäisten tulosten perusteella tilasin toisen satsin testejä seuraaville, jotka pitää testata ennen jalostukseen käyttöä. Nyt pentulaatikossa tuhisevien pentujen isä todettiin terveeksi, kuten myös emän emä, joten suuret toiveet olisi, että emäkin terve on ja silloin ovat myös pennutkin. Sairaita ne ei ainakaan ole 97% todennäköisyydellä.

Pennut kohta 2 viikkoa:
Kirpun pennut ovatkin jo 9 viikkoa ja edelleen täällä olisi kaksi suloista nallekarhua vapaana *vink*
Nuo ovat kyllä niin ihania, siistejä ja kilttejä, verrattuna vastaavan ikäisiin terrierin pentuihin. Queens tyttönen haluaa jatkuvasti hirveästi haleja ja rapsutuksia ja Bronx poika menee omia polkujaan ja on niin omanarvontuntoinen AA:n alku, että hauska nähdä mikä se on isona :) Vähän ehkä haaveilen, että se saisi jäädä kotiin kasvamaan ;) Nimikin olisi jo keksittynä: Pauli!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti